Tid for å energieffektivisere boligen

Arkitekt Manuela Hardy

Forside » Aktuelt » Fra 90-tallshus til nytt funkishus

Fra 90-tallshus til nytt funkishus

Vi hjelper deg med alt fra tegninger til ferdig ombygging!
Boligen i Krossvikveien på Leidland i Egersund ble totalrenovert, og er et godt eksempel på hva vi kan tilby våre kunder.

Boligen før ombygging:

Boligen etter ombygging:

Krossvikveien

Vi hjelper deg med f.eks:

✓ Rehabilitering
✓ Ombygging
✓ Påbygg
✓ Gulvlegging
✓ Baderomsmontering
✓ Kjøkkenmontering
✓ Planløsning
✓ Dører
✓ Vinduer
✓ Terrasse
✓ Garasje
✓ Hagestue
✓ Rekkverk
✓ Levegg
✓ Bod
og mye mer

Se flere bilder av det nye huset. 

Gjør de riktige grepene når du pusser opp eller bygger ut

Når du skal rehabilitere eller oppgradere et eldre hus er det mange ting som står på agendaen.

Noen av dem er imidlertid smartere å gjøre enn andre, og vi anbefaler at du prioriterer etterisolering og utskifting av gamle dører og vinduer. Det vil både føre til økt komfort, lavere strømforbruk og at boligen øker i verdi.

Et godt isolert hus vil bidra med store energibesparelser i løpet av hele byggets levetid. Isolasjon bidrar til å redusere varmetapet gjennom bygningskroppen på kalde dager eller reduserer oppvarmingen ved varme soldager, slik at du hele tiden får et godt inneklima.

Isolering av loftet er en av de mest effektive og raskeste måtene å forbedre husets energistandard og komfort på. Det vil både bidra til lavere energikostnader og forbedre inneklimaet på varme somre og kalde vintre. 

Vinduer og dører

Vinduer og dører er også en viktig del av fasaden, og kan faktisk stå for så mye som en tredjedel av varmetapet fra boligen. Fra gamle vinduer lekker det ut mye varme, slik at man må bruke mer strøm for å holde huset varmt.

Er du ute etter det beste vinduet med minst varmetap og «kulderas», er valget enkelt. Da går du for vinduer med 3-lags glass. I vinduer med 3-lags glass har to av glassene innebygd, usynlig isolasjon. Mellom glassene er det i tillegg argongass som forsinker varmeutslippet. Det anbefales at alle hus som er bygd etter 1950 bør ha 3-lags glass.

«Kulderas» er kald luft som siger inn via vinduer og balkongdører. Den kalde luften er tyngre enn den varme, og faller derfor ned mot gulvet før den brer seg videre utover gulvet. Kaldraset bidrar til både et ubehagelig gufs langs vinduet og at det blir gulvkaldt. Det er litt dyrere å gå for 3-lagsglass, men det vil fort lønne seg som følge av innsparte fyringskostnader. Du får et lunere hjem og holder kulderas og trekk borte.

Utvendig etterisolering av fasaden

Utvendig tilleggsisolering er trolig det tiltaket som krever mest arbeid da det som regel innebærer at du skifter kledning samtidig.

Det er imidlertid også et av de mest effektive og beste tiltakene, blant annet fordi du angriper etterisoleringen fra riktig side. Isolering på utsiden (kald side) er nemlig alltid å foretrekke fremfor innvendig isolering (varm side).

Fremtidige krav om lavere energiforbruk medfører at godt isolerte og energigjerrige hus vil være en god investering.

Etterisolering av kjelleren

I årene som kommer vil vi få en våtere hverdag, med mer intense regnbyger enn hva vi har vært vant med tidligere. Det er derfor viktig at kjellerveggene både er fuktsikre og godt isolerte, slik at det ikke oppstår skader og ødeleggelser. For å oppnå dette, blir det anbefalt å legge minimum halvparten av den totale isolasjonstykkelsen på utsiden av kjellerveggen.

Jo mer isolasjon som kan plasseres på utsiden av kjellerveggen, jo bedre er det. Ved å etterisolere kjellermuren fra utsiden, blir fuktsikringen bedre, i tillegg til å isolere mot kulde. En tørr mur gir bedre luftkvalitet i kjelleren, noe som er viktig i oppholdsrom – både for helsa og materialenes levetid.

Med hjelp av våre dyktige håndverkere og riktige produkter kan kjelleren etterisoleres og bli gjort om til soverom, kontor, en ekstra stue eller få inn et ekstra vaskerom/bad. Dermed vil man få mer boareal i hjemmet. I tillegg blir lufta mye bedre, man sparer strøm og risikerer ikke råte og mugg bak panelet i løpet av få år.

Vi leverer kvalitet og nøyaktighet til konkurransedyktige priser.

Kilde: Mesterhus

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Kevin Tengesdal

Kevin Tengesdal
Daglig leder

Tlf: 994 27 072
kevin@norron.no

Terje Dyrsand

Terje Dyrsand
Faglig leder

Tlf: 990 20 957
terje@norron.no